Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 20 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија, се неутрализирани 20 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1404993
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани 20 терористи

Турските безбедносни сили неутрализираа 20 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека од страна на турските јуначки командоси е спречен обидот на терористите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ за нарушување на средината на спокојство и доверба во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија.

Во соопштението се вели следното: „Со успешна операција без да ги постигнат своите цели се неутрализирани 20 терористи на ПКК/ЈПГ.“Слични вести