Ердоган оствари телефонски разговор со Ал-Сани

Двајцата лидери разговараа за соработката во борбата против новиот тип на коронавирусот (Ковид-19), билатералните односи и регионалните прашања

1404805
Ердоган оствари телефонски разговор со Ал-Сани

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган оствари телефонски разговор со Емирот на Катар шеикот Ал-СаниТемим бин Хамед Ал Сани.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Дирекцијата за комуникации при претседателството беше истакнато дека двајцата лидери разговараа за соработката во борбата против новиот тип на коронавирусот (Ковид-19), билатералните односи и регионалните прашања.



Слични вести