Претседателот Ердоган со писмо до ерменскиот патријарх: Не е дозволено и нема да се дозволи да биде отуѓуван ниту еден граѓанин

Претседателот Ердоган истакна дека никако не е дозволено и нема да се дозволи да биде отуѓуван и да биде подложен на поразлично третирање (подложен на дискриминација) ниту еден граѓанин поради неговата верска припадност и неговиот идентитет

1404729
Претседателот Ердоган со писмо до ерменскиот патријарх: Не е дозволено и нема да се дозволи да биде отуѓуван ниту еден граѓанин

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган му испрати писмо на патријархот на ерменците во Турција Сахак Машалјан.

Ердоган истакна дека никако не е дозволено и нема да се дозволи да биде отуѓуван и да биде подложен на поразлично третирање (подложен на дискриминација) ниту еден граѓанин поради неговата верска припадност и неговиот идентитет.

„Не треба да им се даде прилика на средините кои изоставувајќи го од вид нашето заедништво родено од срцето на Анадолија се обидуваат да предизвикаат непријателство од историјата.“ - порача претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во своето писмо до патријархот на ерменците во Турција Сахак Машалјан.

 Слични вести