Министерот за надворешни работи Чавушоглу разговараше телефонски со својот кувајтски колега

Во телефонскиот разговор кувајтскиот министер за надворешни работи Ахмед Насир ал Мухамед ал Сабах му се заблагодари на министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу за доставената поддршка во евакуацијата на кувајтските граѓани од Турција

1404639
Министерот за надворешни работи Чавушоглу разговараше телефонски со својот кувајтски колега

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со својот кувајтски колега Ахмед Насир ал Мухамед ал Сабах.

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор кувајтскиот министер за надворешни работи Ахмед Насир ал Мухамед ал Сабах му се заблагодари на министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу за доставената поддршка во евакуацијата на кувајтските граѓани од Турција.

 Слични вести