Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 600 лица

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 3 246 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 21 73

1404743
Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 600 лица

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција се зголеми на 2 600 лица.

Во последните 24 часа бројот на смртните случаи од Ковид-19 се зголеми за уште 109 и вкупно изнесува над 2 600 лица.

Во последните 24 часа беа остварени уште 38 351 тестови од кои 3 122 се позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 3 246 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 21 737.Слични вести