Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција достигна до 18.491 лице, а досега починаа 2.491 лице

Бројот на смртните случаи од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција со смртта на уште 115 лица во последните 24 часа, се зголеми на вкупно 2.491, а на случаите позитивни на вирусот се искачи на 101.790 лица

1404184
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција достигна до 18.491 лице, а досега починаа 2.491 лице

Бројот на смртните случаи од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција со смртта на уште 115 лица во последните 24 часа, се зголеми на вкупно 2.491 лице. 

Во изминатите 24 часа се направени уште 40.962 теста од кои се дијагностицирани 3.116 новозаразени лица од вирусот, додека вкупниот број на случаите позитивни на Ковид-19 се искачи на 101.790 лица.

Заедно со уште 2.014 лица излекувани и отпуштени од болница, вкупниот број на оздравените пациенти кои ја победија болеста во Турција се зголеми на 18.491 лице. 

 Слични вести