Министерот Хулуси Акар разговараше телефонски со својот британски колега Бен Валас

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар разговараше телефонски со својот британски колега Бен Валас за значењето на соработката и солидарноста во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19)

1403543
Министерот Хулуси Акар разговараше телефонски со својот британски колега Бен Валас

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со својот британски колега Бен Валас.

Во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за одбрана Акар и Валас беше поставено на дневен ред значењето на соработката и солидарноста во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Освен тоа во разговорот беа разменети и мислења во однос на билатерални и регионални прашања, како и соработката во одбранбената индустрија. Слични вести