Во подрачјето на Идлиб во Сирија реализирана петтата заедничка турско-руска копнена патрола

Турските и руските војници ја реализираа петтата заедничка турско-руска копнена патрола во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија

1402655
Во подрачјето на Идлиб во Сирија реализирана петтата заедничка турско-руска копнена патрола

Во рамките на потпишаниот договор помеѓу Турција и Русија на 5 март денеска е реализирана петтата заедничка турско-руска копнена патрола во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија. 

Соопштението по прашањето пристигна од страна на Министерството за национална одбрана.

Во објавеното соопштение се истакнува дека во рамките на потпишаниот договор помеѓу Турција и Русија е реализирана петтата заедничка турско-руска копнена патрола во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија.

Заедничката турско-руска копнена патрола е реализирана на Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, а со учество на копнените и воздушните елементи на Турција и Русија.Слични вести