Чавушоглу разговараше со својот кинески колега Ванг Ји за борбата против Ковид-19

Во телефонскиот разговор, двајцата шефови на дипломатии Мевлут Чавушоглу и Ванг Ји го разгледаа прашањето посветено на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19)

1402673
Чавушоглу разговараше со својот кинески колега Ванг Ји за борбата против Ковид-19

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со својот кинески колега Ванг Ји посветен на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и кинескиот министер за надворшени работи Ванг Ји.

Во телефонскиот разговор, двајцата шефови на дипломатии го разгледаа прашањето посветено на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).Слични вести