Бројот на починатите од Ковид-16 во Турција се зголеми на 2.259, а досега се излекувани 14.918 лица

Бројот на смртните случаи од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција со смртта на уште 119 лица во последните 24 часа, се зголеми на вкупно 2.259, а на случаите позитивни на вирусот се искачи на 95.591 лица

1402827
Бројот на починатите од Ковид-16 во Турција се зголеми на 2.259, а досега се излекувани 14.918 лица

Бројот на смртните случаи од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција со смртта на уште 119 лица во последните 24 часа, се зголеми на вкупно 2.259.

Во последните 24 часа се направени уште 39.429 тестoви од кои се дијагностицирани уште 4.611 новозаразени лица од вирусот, додека вкупниот број на случаите позитивни на Ковид-19 се искачи на 95.591 лица

Заедно со уште 1.488 лица излекувани и отпуштени од болница, вкупниот број на оздравените пациенти кои ја победија болеста во Турција се зголеми на 14.918 лица.Слични вести