Во Турција бројот на починатите од Ковид-19 се искачи на 2.017 лица, а досега оздравеа 11.976 заболени од вирусот

Во Турција во последните 24 часа се потврдени уште 127 смртни случаи од Ковид-19 со што вкупниот број на починатите се зголеми на 2.017 лица, на случаите на зараза на 86.306, а досега се излекувани и отпуштени од болница вкупно 11.976 лица

1401174
Во Турција бројот на починатите од Ковид-19 се искачи на 2.017 лица, а досега оздравеа 11.976 заболени од вирусот

Бројот на смртните случаи од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција со смртта на уште 127 лица во последните 24 часа, се зголеми на 2.017, а на случаите позитивни на вирусот се покачи на 86.306 лица.

Во последните 24 часа се направени уште 35.344 тестoви од кои се дијагностицирани уште 3.977 новозаразени лица од вирусот.

Заедно со уште 1.532 лица излекувани и отпуштени од болница, вкупниот број на оздравените пациенти кои ја победија болеста се зголеми на 11.976 лица.Слични вести