Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1 890 лица

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 822 лице, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 10 453

1400775
Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1 890 лица

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција се зголеми на 1 890 лица.

Министерството за здравство соопшти дека бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа се зголеми за уште 121 и вкупно изнесува 1 890 лица.

Во последните 24 часа беа остварени уште 40 20 тестови од кои 3 783 биле позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 822 лице, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 10 453.Слични вести