Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија, се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1400170
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија, се неутрализирани четворица терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Министерството за национална одбрана соопшти дека е реализирана операција врз терористите кои се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија.

Во објавеното соопштение преку профилот на Министерството на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Од страна на нашите јуначки командоси е спречен обид за префрлување на терористите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ за нарушување на спокојството и безбедноста во подрачјето на операцијата Извор на мирот. Со успешно реализирана операција беа неутрализирани четворица терористи на ПКК/ЈПГ беа неутрализирани, без да ја постигнат својата цел.“Слични вести