Акар: „Произведен домашен механички апарат за дишење“

Во најскоро време планираме да преминеме кон сериско производство на апаратот

1400222
Акар: „Произведен домашен механички апарат за дишење“

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар рече дека од страна на Утановата за машинска и хемиска индустрија (МКЕ) беше произведен домашен апарат за дишење (респиратор).

Акар рече дека во најскоро време планираат да се премине кон сериско производство на апаратот.

Нашата приоритетна цел е да почнеме со производство на 500 механички апарати“ рече Акар.Слични вести