Во напад на терористите во северниот дел на Ирак загина еден турски војник

Валијата на Маниса Ахмет Дениз соопшти дека еден турски војник со чин постар водник родум од населеното место Сома го загуби животот во напад извршен од страна на терористите во северниот дел на Ирак

1398919
Во напад на терористите во северниот дел на Ирак загина еден турски војник

За време на прекугранична операција на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) во северниот дел на Ирак стана шехид (загина) еден турски војник.

Валијата на Маниса Ахмет Дениз соопшти дека еден турски војник со чин постар водник родум од населеното место Сома стана шехид (загина) во напад извршен од страна на терористите во северниот дел на Ирак.Слични вести