Во операција на планината Џуди кај градот Ширнак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана операција на планината Џуди кај градот Ширнак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1398434
Во операција на планината Џуди кај градот Ширнак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана операција во подрачјето на планината Џуди кај градот Ширнак, во југоисточниот дел на земјата, се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност од страна на градската команда на жандармеријата е реализирана операција во подрачјето на планината Џуди кај градот Ширнак.

Во операцијата се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Операциите против терористите во подрачјето продолжуваат.Слични вести