Бројот на починатите од Ковид-19 во Турција се искачи на 1.518, а оздравеа 5.674 лица

Бројот на починатите од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција со смртта на уште 115 лица во последните 24 часа, се зголеми на вкупно 1.518, а досега оздравеа 5.674 лица

1398893
Бројот на починатите од Ковид-19 во Турција се искачи на 1.518, а оздравеа 5.674 лица

Во Турција во последните 24 часа се потврдени уште 115 смртни случаи со што вкупниот број на починатите од новиот тип коронавирус (Ковид-19) се зголеми на 1.518 лица.

Вкупниот број на случаите на зараза во земјата се искачи на 69.392 лица. 

Во последните 24 часа се направени 34.090 теста од кои 4.281 лице беа позитивни на Ковид-19. 

Досега се направени вкупно 477.716 теста. 

Денеска се отпуштени од болница уште 875 и вкупниот број на досега оздравените лица се зголеми на 5.674.Слични вести