Во антитерористичка операција кај градот Дијарбакир се неутрализирани двајца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во реализирана операција во руралното подрачје на населеното место Лиџе кај градот Дијарбакир, се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1398096
Во антитерористичка операција кај градот Дијарбакир се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана операција во руралното подрачје на населеното место Лиџе кај градот Дијарбакир, се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност од страна на градската команда на жандармеријата е реализирана операција против терористите во руралното подрачје на населеното Лиџе кај градот Дијарбакир.

Во операцијата се неутрализирани 2 терористи на ПКК.

Операциите против терористите во подрачјето продолжуваат.Слични вести