Во експлозија на мина во Африн загина еден цивил

Продолжуваат активностите на Турските вооружени сили и Слободната сириска армија за чистење на Африн и околината од мините поставени од страна на терористите

1397236
Во експлозија на мина во Африн загина еден цивил

Во експлозијата на мината која претходно беше поставена од страна на привраниците на сепаратистко теористичката организација ПКК/ЈПГ во градот Африн во северозападна Сирија, загина еден цивил.

Мината поставена од страна на ЈПГ/ПКК на земјоделската површина во околината на Африн, експлодираше додека еден овчар го пасеше стадото.

Во експлозијата загина овчарот.

Продолжуваат активностите на Турските вооружени сили и Слободната сириска армија за чистење на Африн и околината од мините поставени од страна на терористите, кои беа исчистени во рамките на операцијата Маслиново гранче.

За жал мините поставени од страна на терористте повремено предизвикуваат несакани последици и загуби на животите на невините цивили.  Слични вести