Чавушоглу ја продолжува телефонската дипломатија со своите колеги

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ја продолжува телефонската дипломатија во чии рамки денеска разговараше со својот ирански колега Џевад Зариф, а вчера разговараше со својот унгарски колега Петер Сијарто

1397170
Чавушоглу ја продолжува телефонската дипломатија со своите колеги

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со својот ирански колега Џевад Зариф.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ја продолжува телефонската дипломатија.

Чавушоглу оствари телефонски разговор со својот ирански колега Џевад Зариф.

Исти извори информираат дека министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу вчера водеше телефонски разговор и со унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто.

Не беа споделени информации во врска со содржината на телефонските разговори.Слични вести