Бројот на смртни случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1 198 лица

Со подобрувањето на уште 481 лице, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 3 446

1396519
Бројот на смртни случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1 198 лица

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција се зголеми на 1 196 лица.

Министерот за здравство Фахретин Коџа во објавата пеку профилот на твитер истакна дека бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа се зголеми за уште 97 и вкупно изнесува 1 198 лица.

Коџа рече дека во последните 24 часа беа остварени 35 720 тестови од кои 4 789 биле позитивни.

Со подобрувањето на уште 481 лице, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 3 446.Слични вести