Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција на областа Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1395125
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана воздушна операција на областа Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Со реализирана воздушна операција на областа Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, кои се утврдени со помош на летала за извидување и набљудување. Нашите операции ќе продолжат без прекин.“Слични вести