Бројот на смртни случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1006 лица

Со подобрувањето на уште 281 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 2423.

1395672
Бројот на смртни случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1006 лица

Бројот на смртни случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција се зголеми на 1006 лица.

Министерот за здравство Фахретин Коџа рече дека бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа се зголеми за уште 98 лица и вкупно изнесува 1 006 лица.

Коџа рече дека во последните 24 часа беа остварени 30 864 тестови од кои 4 747 биле позитивни.

Со подобрувањето на уште 281 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 2423.

Фахретин Коџа ги повика граѓаните да имаат доверба во здравствената структура на Турција која брои над еден милион персонал.Слични вести