Во рамките на зоната на операцијата Канџа-3 запленети 20 експлозивни направи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека продолжуваат активностите на пребарување на зоната на операцијата Канџа-3 на северот на Ирак.

1394788
Во рамките на зоната на операцијата Канџа-3 запленети 20 експлозивни направи

Во рамките на активностите на пребарување на зоната на операцијата Канџа-3 беа запленети голем број рачни експлозивни направи на далечинско управување и експлозиви кои се користат од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за национална одбрана (МНО) на Турција беше истакнато дека продолжуваат активностите на пребарување на зоната на операцијата Канџа-3 на северот на Ирак.

Во соопштението беше истакнато следното.

„Нашите командоси и специјалци запленија 20 рачни експлозивни направи на далечинско управување и експлозиви кои се користат од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК“.Слични вести