Ердоган: „Им благодарам на претставниците на различните религии за поддршката на кампањата“

Претседателот Ердоган по телефон ги побара претставниците на различните религии и им се заблагодари за поддршката на Кампањата за национална солидарност

1394299
Ердоган: „Им благодарам на претставниците на различните религии за поддршката на кампањата“

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган им се заблагодари на претставниците на различните религии во Турција за поддршката на Кампањата за  национална солидарност.

Претседателот Ердоган по телефон ги побара патријархот на грчката патријархија Фенер Вартоломеј, митрополитот на сириската православа црква Мор Филуксинос Јусуф Четин, главниот рабин на еврејската заедница во Турција Исак Халева, патријархот на ерменската заедница во Турција сахак Машалјан и претседателот на турско-еверејската аедница Ерол Кохен.

Ердоган на разговорите им се заблагодари на претставниците на различните религии за поддршката на Кампањата за национална солидарност.Слични вести