Бројот на Турците во странство кои умреа поради Ковид-19 се зголеми на 222 лица

Во Франција умреа 74, во Германија 46, во Холандија 37, во Британија 19, во Белгија 18, во САД 10, во Шведска 10, во Австрија 4, во Швајцарија 3, во Либан 3 турски граѓани

1394177
Бројот на Турците во странство кои умреа поради Ковид-19 се зголеми на 222 лица

Бројот на Турците во странство кои умреа поради новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) се зголеми на 222 лица.

Според дипломатски извори, досега од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Франција умреа 74, во Германија 46, во Холандија 37, во Британија 19, во Белгија 18, во САД 10, во Шведска 10, во Австрија 4, во Швајцарија 3, во Либан 3 турски граѓани.Слични вести