Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција на областа Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1393509
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во областа Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во реализирана воздушна операција во областа Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, кои биле утврдени со помош на летала за извидување и набљудување.

Во соопштението се вели дека операциите против терористите ќе продолжат без прекин.

Од друга страна пак, во стопроцентно процентна операција реализирана од страна на Националната разузнавачка служба (МИТ) во областа Зап е неутрализиран терористот по име Фадил Екинџи, високорагниран терорист на сепаратистичко-терористичката организација ПКК т.н. одговорен за областа Зап во северниот дел на Ирак кој се наоѓа на списокот на барани терористи во категоријата означена со сина боја.Слични вести