Ердоган и Џинпинг разговараа за соработката во борбата против коронавирусот

Тема на телефонскиот разговор помеѓу двајцата лидери беа прашања посветени на соработката во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19)и билатералните односи помеѓу Турција и Народна Република Кина

1394049
Ердоган и Џинпинг разговараа за соработката во борбата против коронавирусот

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со кинескиот претседател Ши Џинпинг.

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации во претседателскиот кабинет, тема на телефонскиот разговор помеѓу двајцата лидери беа прашања посветени на соработката во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19), како и билатералните односи помеѓу Турција и Народна Република Кина.Слични вести