Екипите на турската крајбрежна стража спасија од водите на Егејското Море 17 мигранти

17 мигранти/бегалци од водите на Егејското Море во близина на Бодрум беа качени на чамецот на турската крајбрежна стража и беа извадени на копно

1393045
Екипите на турската крајбрежна стража спасија од водите на Егејското Море 17 мигранти

Во Егејското Море во близина на населеното место (познатото туристичко одморалиште) Бодрум кај градот Мугла се спасени 17 мигранти/бегалци кои од страна на припадниците на грчката крајбрежна стража беа „турнати назад“ во турските територијални води.

Откако група мигранти/бегалци кои се наоѓаа во гумени чамци чие гориво било испразнето од страна на припадниците на грчката крајбрежна стража и кои беа „турнати назад“ во турските територијални води побараа побараа помош, во Егејското Море во близина на Караада кај Бодрум беа испратени екипи на турската крајбрежна стража.

Притоа 17 мигранти/бегалци од морето во близина на Бодрум беа качени на чамецот на турската крајбрежна стража и беа извадени на копно.

Мигрантите/бегалци кои беа донесени во пристаништето по законските постапки и беа предадени на Дирекцијата за миграција во градот Мугла.Слични вести