Состанок на претседателскиот кабинет под претседателство на претседателот Ердоган

На состанокот кој ќе се одржи преку видеоконференција претседателот Ердоган ќе учествува од дворецот Хубер во Истанбул кадешто ги продолжува своите работи

1392170
Состанок на претседателскиот кабинет под претседателство на претседателот Ердоган

Денеска ќе се одржи состанок на претседателскиот кабинет под претседателство на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.

На состанокот кој ќе се одржи преку видеоконференција претседателот Ердоган ќе учествува од дворецот Хубер во Истанбул кадешто ги продолжува своите работи.

На состанокот ќе бидат поставени детално на маса мерките коишто се преземаат на териториите на земјата во рамките на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).  

Исто така е бидат разгледани и резултатите од дополнителните мерки коишто се ставаат во примена.

Освен тоа, на денешниот состанок на претседателскиот кабинет се очекува да се разговара и за борбата против тероризот и за низа актуелни национални и меѓународни прашања.Слични вести