Во реализираните операции во последниот еден месец се неутрализирани вкупно 80 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализираните операции внатре во границите на земјата и надвор преку границата во последниот еден месец се неутрализирани вкупно 80 терористи

1391688
Во реализираните операции во последниот еден месец се неутрализирани вкупно 80 терористи

Во реализираните операции внатре во границите на земјата и надвор преку границата во последниот еден месец се неутрализирани вкупно 80 терористи.

Министерството за национална одбрана објави соопштение во врска со билансот од борбата против тероризмот којашто се води внатре во границите на земјата и надворе преку границата во последниот еден месец.

Во соопштението на Министерството се истакнува дека во реализираните операции внатре во границите на земјата и надвор преку границата во последниот еден месец се неутрализирани вкупно 80 терористи, а се уништени и 52 наоружани позиции, засолништа, скривници, пештери и складишта на терористите.

Освен тоа, во соопштението во врска со борбата против Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО) и се одделува место на следната информација: „Од 15 јули 2016 година досега од Турските вооружени сили (ТВС) се разрешени 19.203 воен персонал, а во врска со 5.035 воен персонал продолжува судскиот/административниот процес.“Слични вести