Екипите на турската крајбрежна стража од Егејското Море во близина на Ајдин спасија 26 мигранти

Екипите на турската крајбрежна стража во Егејското Море во близина на градот Ајдин спасија 26 мигранти кои од страна на грчките безбедносни сили биле „туркани назад“ кон територијалните води на Турција и биле оставени во морето на сплав

1391242
Екипите на турската крајбрежна стража од Егејското Море во близина на Ајдин спасија 26 мигранти

Во Егејското Море во близина на градот Ајдин се спасени 26 мигранти кои од страна на грчките безбедносни сили биле „туркани назад“ кон територијалните води на Турција и биле оставени во морето на сплав.

Екипите на турската крајбрежна стража, во средата околу 13:30 часот биле информирани дека во морето во близина на Националниот парк кај градот Ајдин.

Во областа беше испратена екипа на турската крајбрежна стража најде 26 мигранти оставени на сплав од кои 10 државјани на Конго, 8 на Сирија, 6 Централноафриканската Република и 2 на Авганистан.

Спасените 26 мигранти од кои 10 мажи, 6 жени и 10 деца, беа качени на чамецот на турската крајбрежна стража и однесени во пристаништето на Кушадаси.Слични вести