Бројот на смртни случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција се зголеми на 501 лица

Со подобрувањето на уште 302 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 786

1391275
Бројот на смртни случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција се зголеми на 501 лица

Министерството за здравство соопшти дека бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа се зголеми за уште 76 лица и вкупно изнесува 501 лице.

Во соопштението се истакнува дека во последните 24 часа биле остварени 19 илјади 664 тестови од кои 3 786 биле позитивни.

Со подобрувањето на уште 302 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 786, се истакнува во соопштението.Слични вести