Претседателот Ердоган разговараше телефонски со претседателот на Европскиот совет Мишел

Ердоган и Шарл Мишел разговараа поготово за соработката во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19), односите меѓу Турција и Европската унија (ЕУ) и за регионални прашања

1390873
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со претседателот на Европскиот совет Мишел

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел.

Во телефонскиот разговор помеѓу Ердоган и Мишел беа разгледани поготово соработката во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19), односите меѓу Турција и Европската унија (ЕУ) и регионални прашања.

 Слични вести