Туркиш ерлајнс летовите за надворешните дестинации ги суспендира до 1 мај

Од внатрешните летови со ограничен бројна аптници ќе се одржуваат летови единствено на релациите за Адана, Анкара, Анталија, Дијарбакир, Ерзурум, Газиантеп, Истанбул, Измир, Кајсери, Коња, Малатја, Самсун, Трабзон и Ван

1390131
Туркиш ерлајнс летовите за надворешните дестинации ги суспендира до 1 мај

Турската авиокомпанија „Туркиш ерлајнс“ соопшти дека сите сите летови на надворешните дестинации ги суспеднира до 1 мај.

Во соопштението кое беше објавено од страна на „Туркиш ерлајнс“ на веб страницата на интернет беше истакнато декаа поради новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) се преземени значајни регулативи во сите летови.

Во соопштението се истакнува дека до 1 мај 2020 се суспендирани сите надворешни летови.

Од внатрешните летови со ограничен бројна аптници ќе се одржуваат летови единствено на релациите за Адана, Анкара, Анталија, Дијарбакир, Ерзурум, Газиантеп, Истанбул, Измир, Кајсери, Коња, Малатја, Самсун, Трабзон и Ван. Останатите летови на внатрешните дестинации се суспедниани до 1 мај 2020.

Генералниот директор на „Туркиш еркајнс“ Билал Екши во објавата преку профилот на твитер истакна:

„Во рамките на мерките за заштита од епидемијата на коронавирусот, летовите на надворешните и внатрешните дестинации кои претходно беа суспеднирани до 17 април, со новата одлука се суспеднираат со 1 мај. Летовите на внатрешните 14 дестинации ќе продолжат со ограничен број на патници.“



Слични вести