Мевлут Чавушолгу ја продолжува телефонската дипломатија со своите колеги

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари одделни телефонски разговори со своите колеги либанскиот министер за надворешни работи Насиф Хити и со високиот претставник на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика Жозеп Борел

1390100
Мевлут Чавушолгу ја продолжува телефонската дипломатија со своите колеги

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ја продолжува телефонската дипломатија.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари одделни телефонски разговори со своите колеги либанскиот министер за надворешни работи Насиф Хити и со високиот претставник на Европската унија за надворешни работи и безбедносна политика Жозеп Борел.

Не беа доставени информации во врска со содржината на остварените телефонски разговори.Слични вести