Мевлут Чавушоглу на состанок на министрите за надворешни работи на НАТО преку видеоконференција

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу денеска ќе учествува на состанокот на министрите за надворешни работи на НАТО кој за прв пат во историјата на Алијансата ќе се одржи преку видеоконференција, а во рамките на мерките против коронавирусот

1389876
Мевлут Чавушоглу на состанок на министрите за надворешни работи на НАТО преку видеоконференција

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ќе учествува на состанокот на министрите за надворешни работи на НАТО кој поради епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) за прв пат ќе се одржи во виртуелна средина. 

Според објавеното соопштение од Министерството за надворешни работи, Мевлут Чавушоглу ќе учествува на состанокот на министрите за надворешни работи на НАТО кој за прв пат во историјата на Алијансата ќе се одржи денеска преку видеоконференција, а во рамките на мерките против Ковид-19. 

Приоритетна точка на дневниот ред на состанокот ќе бидaт соработката и солидарноста во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19), а ќе бидат рагзледани и прашања коишто се наоѓаат на дневениот ред на НАТО на чело со ситуацијата во Авганистан и Ирак, како и зајакнувањето на политичката улога на Алијансата.Слични вести