Бројот на смртни случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 356 лица

Вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 415

1390169
Бројот на смртни случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 356 лица

Бројот на смртни случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција се зголеми на 356 лица.

Министерството за здравство соопшти дека бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа се зголеми на 356 лица.

Во соопштението се истакнува дека во последните 24 часа биле остварени 18 илјади 757 тестови од кои 2 456 биле негативни.

Со подобрувањето на уште 82 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 415, се истакнува во соопштението.Слични вести