Италија и се заблагодари на Турција за поддршката во борбата против коронавирусот

Италијанскиот министер за надворшени работи Луиџи Ди Мајо му се заблагодари на министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу за доставената поддршка на Турција на неговата земја во борбата против коронавирусот

1388388
Италија и се заблагодари на Турција за поддршката во борбата против коронавирусот

Италија и се заблагодари на Турција за доставената поддршка и соработката во борбата против епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со со својот италијански колега Луиџи Ди Мајо. 

Според добиени информации од дипломатски извори, телефонскиот разговор е остварен на барање на италијанскиот министер за надворешни работи Луиџи Ди Мајо.

Во разговорот, Ди Мајо му се заблагодари на Чавушоглу за доставената поддршка и покажаната соработка на Турција во борбата против епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19).Слични вести