Бројот на смртни случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 214 лица

Бројот на оздравени се зголеми на 243 лица

1388662
Бројот на смртни случаи од Ковид-19 во Турција се зголеми на 214 лица

Бројот на смртни случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција се зголеми на 214 лица.

Министерството за здравство соопшти дека со денешниот број на смртни случаи од Ковид-19, вкупниот број се зголеми на 214.

Во соопштението се истакнува дека во последните 24 часа биле остварени 15 илјади 422 тестови од кои 2 704 биле негативни. Вкупниот број на заразени пациенти изнесува 13 531.

Бројот на оздравените пациенти се зголеми на 243 лица, се истакнува во соопштението.Слични вести