Неутрализирана највисоко рангираната терористка од т.н. женско раководство на ПКК

Во заедничка операција на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) и Националната разузнавачка служба (МИТ) е неутрализирана највисоко рангираните терористки од т.н. женско раководство на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1387594
Неутрализирана највисоко рангираната терористка од т.н. женско раководство на ПКК

Во реализирана операција е неутрализирана највисоко рангираната терористка од т.н. женско раководство на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Како што се истакнува, во заедничка реализирана операција на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) и Националната разузнавачка служба (МИТ) е неутрализирана терористичката Назифе Билен, едната од највисоко рангираните терористки на т.н. женско раководство нна сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се неутрализирани досега.Слични вести