Бројот на смртните случаи од коронавирус во Турција се зголеми на 131 лице

Министерството за здравство соопшти дека во последните 24 часа оздравеа 35 лица,

1387210
Бројот на смртните случаи од коронавирус во Турција се зголеми на 131 лице

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирус (Ковид-19) во Турција во последните 24 часа се зголеми за уште 23 лица и изнесува 131 лице.

Министерот за здравство Фахретин Коџа во објавата преку профилот на твитер истакна дека „во последните 24 часа беа дијагностцирани уште 1815 лица. Бројот на смртните случаи се зголеми за уште 23 и изнесува 131 лице.“

Министерството за здравство соопшти дека во последните 24 часа оздравеа 35 лица, така што вкупниот број на оздарвени се зголеми на 105 пациенти.“Слични вести