Повик од министерот за национално образование Зија Селчук до граѓаните да останат дома

Министерот за национално образование Зија Селчук преку социјалните медиуми упати повик до граѓаните да останат дома, а како што рече да се заштитат од новиот тип коронавирус (Ковид-19)

1387001
Повик од министерот за национално образование Зија Селчук до граѓаните да останат дома

Министерот за национално образование Зија Селчук на своите профили преку социјалните медиуми ја изнесе констатацијата „Од децата научивме дека има многу работи коишто би можеле да правиме заедно дома“ и сподели видео со тагот „Остани дома“ (Evde kal).

Министерот Селчук упати повик до граѓаните да останат дома, а како што рече да се заштитат од новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Во споделеното видео со пораки со содржина „Остани дома“ снимени и испратени од страна на децата и семејствата со мобилни телефони, министерот за национално образование Зија Селчук го напиша следното: „Ние сме овде. Ти остани дома, ти си ни потребен.“Слични вести