Запрени летовите од аеродромот Сабиха Ѓокчен

Со поопширни информации за состојбата и деталите на претходно планираните надворешни и внатрешни летови кои одреден период не ќе можеме да ги реализираме од нашиот аеродром можете да се стекнете од надлежните авиокомпании

1386809
Запрени летовите од аеродромот Сабиха Ѓокчен

Привремено запрени летовите од меѓународниот истанбулски аеродром Сабиха Ѓокчен.

Во соопштението кое беше објавено од страна на АД за инвестиции, градба и менаџмент на Меѓународниот аеродром Сабиха Ѓокчен беше истанато следното:

„Со поопширни информации за состојбата и деталите на претходно планираните надворешни и внатрешни летови кои одреден период не ќе можеме да ги реализираме од нашиот аеродром можете да се стекнете од надлежните авиокомпании.

Согласно мерките кои беа преземени во Турција во борбата против коронавирусот и намалувањето на влианиетона епидемијата, од 27 март 2020 запрени се сите надворешни летови“ се потенцира во соопштението.Слични вести