Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирус (Ковид-19) во Турција се зголеми на 92 лица

Здравствената состојба на 42 пациенти се подобри

1386499
Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирус (Ковид-19) во Турција се зголеми на 92 лица

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирус (Ковид-19) во Турција се зголеми на 92 лица, додека здравствената состојба на 42 пациенти се подобри.

Министерот за здравство Фахретин Коџа во изјавата на пре  конференцијата рече:

„Починаа уште 17 пациенти. Вкупниот број на смртни случаи се зголеми на 92, а на заразени пациенти на 5 698.

Министерот Коџа истакна дека во последните 24 часа биле завршени 7 533 тестови од кои 2069  биле позитивни, додека здравствената состојба на 42 пациенти се подобри.Слични вести