На северот на Ирак загинаа двајца турски војници, а се неутрализирани 8 терористи

Во отворен провоцирачки оган од страна на терористите во северниот дел на Ирак загинаа двајца турски војници, а во реализираната воздушна операција потоа се неутрализирани 8 терористи на ПКК

1385087
На северот на Ирак загинаа двајца турски војници, а се неутрализирани 8 терористи

Во отворен провоцирачки оган со хаубици од страна на припадниците на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во северниот дел на Ирак, станаа шехиди двајца турски војници, а двајца војници се ранети.

Веднаш по нападот беше реализирана  операција врз 4 цели на терористите и се неутрализирани 8 терористи на ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: "Е реализирана операција врз 4 цели на терористите кои отворија провоцирачки оган врз нашите елементи во областа Хафтанин на северот на Ирак во кој станаа шехиди (загинаа) двајца наши војници. Притоа се неутрализирани 8 терористи на ПКК."



Слични вести