Во Турција од Ковид-19 починаа 21 лице, а бројот на заразените достигна до 947 лица

Министерот за здравство Фахреттин Коџа соопшти дека бројот на починатите од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција се зголеми на 21 лице, а на случаите на зараза од вирусот на 947 лица

1382560
Во Турција од Ковид-19 починаа 21 лице, а бројот на заразените достигна до 947 лица

Бројот на починатите од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција се зголеми на 21 лице. 

Министерот за здравство Фахреттин Коџа во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер напиша: "Бројот на заболените достигна до 947 лица. Изгубивме 12 од нашите пациенти (заболени) на стари години. Вкупниот број на нашите човечки загуби  изнесува 21 лице."Слични вести