Во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана операција поддржана од воздух во областа Хакурк во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1382816
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 терористи

Во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека е реализирана операција поддржана од воздух врз група терористи на ПКК утврдени во областа Хакурк во северниот дел на Ирак.

Во соопштението се вели следното: "Со реализирана операција поддржана од воздух се неутрализирани 5 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се утврдени во областа Хакурк на северот на Ирак со помош на летала за извидување и набљудување. Нашите операции продолжуваат со сиот интензитет."Слични вести