Турција од 27 март ќе ги сопре сите свои меѓународни летови со исклучок на 5 дестинации

Кон мерките против новиот тип коронавирус (Ковид-19) коишто се преземаат во целиот свет, со секој поминат ден се додаваат нови

1382789
Турција од 27 март ќе ги сопре сите свои меѓународни летови со исклучок на 5 дестинации

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) од 27 март ќе ги сопре сите свои меѓународни летови со исклучок на 5 дестинации.

Кон мерките против новиот тип коронавирус (Ковид-19) коишто се преземаат во целиот свет, со секој поминат ден се додаваат нови.

Турција во рамките на преземените мерки претходно ги сопре летовите за вкупно 68 земји. 

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) донесе одлука почнувајќи од 27 март да ги сопре сите меѓународни летови со исклучок на оние за Њујорк, Вашингтон, Хонгконг, Адис Абеба и Москва.Слични вести