Претседателот Ердоган: Водиме беспоштедна борба против коронавирусот

Претседателот Ердоган истакна дека се води беспоштедна борба против коронавирусот и дека се работи деноноќно за одржување на најниско ниво на заразното влијание на вирусот

1382240
Претседателот Ердоган: Водиме беспоштедна борба против коронавирусот

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во рамките на мерките за борба против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во земјата објави видео порака. 

Велејќи "Работиме деноноќно за одржување на најниско ниво на заразното влијание на вирусот", претседателот Ердоган потсети дека Ковид-19 најмногу влијае на постарите лица и лицата со хронични болести.

Ердоган рече: "Да покажуваме внимателност за исполнување на нашите верски обреди во домовите, колку што е можно да не примаме гости и времето да го поминуваме во нашите домови."

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган воедно соопшти дека се води беспоштедна борба против коронавирусот.Слични вести